Kropsfysio

EN KLINIK I BEVÆGELSE
FÅ PERSONLIG FYSIOTERAPI HJEMME HOS DIG

Fysioterapi Skive

Priser og praktisk information hos KropsFysio

Hos Kropsfysio gør vi det nemt og gennemskueligt for dig at finde information om vores priser og praktiske retningslinjer. Her kan du læse mere om vores takster for fysioterapi, massage og andre behandlinger.

Priser

Første konsultation 70 min.
650 kr.

Hjemmekonsultation efterfølgende
40 min. / 60 min.
450 kr. / 550 kr.

Priserne er inklusiv kørsel.

Dækningsområde

KropsFysio er en mobil fysioterapi klinik, som kommer til dig i dit hjem eller på din arbejdsplads.
Jeg dækker primært områderne i og omkring Skive, Vinderup, Salling, Viborg og Stoholm.

Ved nærmere aftale kan jeg også komme til Fur.

Tilskud

Er du medlem af Sygeforsikring Danmark, kan der gives tilskud.

Har du en Sundhedsforsikring, anbefaler jeg, at du undersøger om den dækker fysioterapi ydelser uden for den offentlige sygesikring.

Da KropsFysio.dk er et privat sundhedstilbud og ikke har overenskomst med den offentlige sygesikring, gives der ikke tilskud derfra.

Hvad kan du forvente?

Behandlingen/træningen tilrettelægges ud fra fysisk undersøgelse + samtale og kan være en kombination af:

– manuel behandling
– øvelsesterapi
– tapening af Kinesio tape / Dynamic tape

Behandlingen/træningen vil tilrettelægges ud fra mål, behov og eventuelle ønsker.

Fysioterapi Skive
Fysioterapi Skive

KropsFysio

En klinik i bevægelse
Få personlig fysioterapi hjemme hos dig

Fysioterapeutisk behandling hos KropsFysio

Fysioterapeutisk behandling kan være en effektiv måde at håndtere og behandle en række muskel-skeletproblemer, herunder smerter og dysfunktion i skuldre, nakke, ryg, knæ og andre dele af kroppen. Her er, hvad du kan forvente af fysioterapeutisk behandling:

Første konsultation

  1. Anamnese: Din fysioterapeut vil spørge om din medicinske historie, nuværende symptomer, og hvordan disse påvirker din dagligdag.
  2. Undersøgelse: En grundig fysisk undersøgelse vil blive udført for at vurdere bevægelighed, muskelstyrke, smerteområder, og funktion.
  3. Diagnose: Fysioterapeuten vil, baseret på undersøgelsen, med stor sandsynlighed kunne identificere de primære årsager til dine symptomer.
  4. Behandlingsplan: En individuel behandlingsplan vil blive udformet, som kan omfatte forskellige behandlingsmetoder afhængigt af dine specifikke behov og mål.

Behandlingsmetoder

Fysioterapi kan inkludere en række forskellige behandlingsmetoder.

Massage og manuel behandling:

Massage er en manuel terapi, hvor der kan bruges forskellige teknikker til at blødgøre kroppens væv, f.eks. muskler, sener, og ledbånd.

Formålet med massage kan variere, men vil typisk bruges:

  • for at mindske muskelspændinger.
  • for at lindre smerte.
  • for at forbedre cirkulationen.
  • for støtte i helingsprocessen.
  • for at opnå afslapning kropsligt og mentalt.

Massage kan hjælpe med at forbedre både fysisk og mental velvære, og kan medvirke til at reducere stress og fremme generel sundhed.

Øvelsesterapi:

Øvelsesterapi bruger fysiske øvelser til at rehabilitere, styrke og forbedre kroppens funktion. Det bruges ofte efter skader, operationer eller som forebyggelse. Øvelserne kan inkludere:

  • Styrketræning for at øge muskelstyrke og stabilitet.
  • Fleksibilitetstræning for at forbedre bevægeligheden.
  • Balancetræning for bedre kropskontrol.
  • Konditionstræning for øget udholdenhed.
  • Rehabiliteringsøvelser, der er målrettet individuelle behov.

Tape:

Dynamictape:

Dynamictape er en type elastisk tape, der ofte anvendes i idrætsskader og rehabilitering. Det adskiller sig fra det traditionelle sportstape eller medicinske bånd/bandager ved at være mere elastisk og fleksibelt. Dette tillader større bevægelsesfrihed. Dynamic tape er designet til at imitere hudens naturlige elasticitet og bevægelsesmønster, hvilket gør det ideelt til at støtte muskler og led uden at begrænse bevægelse og funktion.

Dynamictape kan bruges på forskellige måder. Dette afhænger af formålet med anvendelsen samt, hvilken skade eller problemstilling det skal afhjælpe:

  • Støtte og stabilisering af led
  • Forbedring af muskulær funktion
  • Reduktion af smerte
  • Forbedring af biomekanik
  • Facilitere rehabilitering

Det er vigtigt at få træning eller konsultation hos en professionel sundhedsperson, f.eks. en fysioterapeut, til påføring af dynamic tape. Den korrekte anvendelse af tapen kan hjælpe med at få det bedste ud af dets fordele og gøre risikoen for komplikationer eller ineffektiv behandling mindre.

Dynamic tape kan være et supplement til behandling og/eller træning, hvor øvelsesterapi og evt. andre behandlingsformer kan kombineres for at fremme helingen og genoptræningen af et bestemt område.

Kinesiotape:

Kinesiotape, også kendt som kinesiologitape, er en elastisk og selvklæbende tape, der bruges til at støtte muskler og led uden at begrænse bevægelse. Kinesiotape er lavet af let elastisk materiale, der ligner hudens. Dette gør den mere fleksibel og strækbar og forskellig fra den traditionelle sportstape.

Formålet med kinesiotape er at give støtte og aflastning til muskler og led. Det kan bruges til at reducere smerte, hjælpe til at forbedre muskel- og ledstabilitet, yde støtte ved genoptræning efter en skade eller overbelastning og hjælpe til med at forbedre sportspræstationer.

Kinesiotape kan bruges på forskellige måder afhængigt af formålet med anvendelsen og den specifikke skade eller problemstilling.Det vil typisk blive brugt som supplement til andre behandlingsformer og træning:

  • Støtte og stabilisering af muskler og led
  • Reducer smerte
  • Forbedre muskulær funktion
  • Forbedre biomekanik
  • Facilitere rehabilitering

Kinesiotape bør normalt påføres af en trænet sundhedspersonale, f.eks en fysioterapeut som også vil kunne give den rette instruktion og vejledning.

Spørgsmål og svar om fysioterapi

K
L
Hvad er fysioterapi?

Fysioterapi er en sundhedsdisciplin, der fokuserer på at genoprette, opretholde og forbedre patienters bevægelse og funktion gennem forskellige behandlingsmetoder som øvelsesterapi, manuel terapi, elektroterapi og patientuddannelse.



K
L
Hvad kan en fysioterapeut hjælpe med?

En fysioterapeut kan hjælpe med behandling af smerter, skader, nedsat mobilitet og funktion i muskler og led, genoptræning efter operation eller skade, samt forebyggelse af fremtidige skader gennem styrke- og bevægelighedstræning.

K
L
Hvordan foregår en fysioterapi session?

En typisk fysioterapi session starter med en samtale om dine symptomer og medicinske historie, efterfulgt af en fysisk undersøgelse. Derefter vil fysioterapeuten udvikle en behandlingsplan, som kan inkludere øvelser, manuel terapi og andre behandlingsteknikker. Sessionen afsluttes ofte med rådgivning og instruktioner til hjemmeøvelser.

K
L
Kræver fysioterapi en henvisning fra lægen?

Det afhænger af landets sundhedssystem og forsikringsdækning. I mange tilfælde kan du henvende dig direkte til en fysioterapeut uden henvisning, men for at få tilskud fra den offentlige sygesikring eller private forsikringer kan en henvisning fra lægen være nødvendig.

K
L
Hvor mange behandlinger vil jeg have brug for?

Antallet af behandlinger varierer afhængigt af din specifikke tilstand, sværhedsgraden af symptomerne og dine individuelle mål. Din fysioterapeut vil kunne give et mere præcist estimat efter den første konsultation.



K
L
Er fysioterapi smertefuldt?

Fysioterapi kan indebære nogle ubehagelige øjeblikke, især når der arbejdes med ømme eller stive områder, men det bør ikke være smertefuldt. Din fysioterapeut vil arbejde med dig for at sikre, at behandlingen er så behagelig som muligt.



K
L
Hvilke typer øvelser vil jeg blive bedt om at lave?

Øvelserne kan variere afhængigt af din tilstand, men kan inkludere strækøvelser, styrkeøvelser, balance- og koordinationstræning, og funktionelle øvelser, der efterligner daglige aktiviteter.



K
L
Kan fysioterapi hjælpe med kroniske tilstande?

Ja, fysioterapi kan være meget effektiv til at håndtere kroniske tilstande som slidgigt, rygsmerter, fibromyalgi og kronisk træthedssyndrom ved at forbedre bevægelighed, styrke og funktion, samt reducere smerter.

K
L
Hvad skal jeg have på til fysioterapi?

Det er bedst at have løstsiddende og behageligt tøj på, som giver dig fri bevægelighed. Sportstøj som træningsbukser, shorts og T-shirts er ofte ideelt.



K
L
Hvordan kan jeg få mest ud af min fysioterapi behandling?

Følg din fysioterapeuts råd og udfør de foreslåede øvelser regelmæssigt, vær åben og ærlig omkring dine symptomer og fremskridt, og sørg for at kommunikere eventuelle bekymringer eller spørgsmål til din terapeut.



K
L
Hvad er forskellen mellem fysioterapi og kiropraktik?

Fysioterapi fokuserer på en bred vifte af behandlinger for at forbedre bevægelse og funktion gennem øvelser, manuel terapi og andre metoder, mens kiropraktik ofte fokuserer på diagnose og behandling af muskuloskeletale problemer primært gennem justeringer af rygsøjlen og andre led.



K
L
Dækker forsikringen fysioterapi?

Dækningen af fysioterapi afhænger af din forsikring. Mange offentlige sundhedssystemer og private sundhedsforsikringer dækker fysioterapi delvist eller helt, men det er vigtigt at tjekke de specifikke betingelser i din forsikringspolice.



K
L
Kan fysioterapi forhindre kirurgi?

I mange tilfælde kan fysioterapi være en effektiv ikke-kirurgisk behandling, der hjælper med at forbedre symptomer og funktion, og dermed potentielt undgå behovet for kirurgi.

K
L
Er fysioterapi sikkert for ældre?

Ja, fysioterapi kan være meget gavnligt for ældre, da det kan hjælpe med at forbedre mobilitet, balance, styrke og funktion, samt reducere risikoen for fald og andre skader.

K
L
Hvordan vælger jeg den rigtige fysioterapeut?

Vælg en fysioterapeut med den rette uddannelse, erfaring og specialisering i det område, du har brug for hjælp med. Anbefalinger fra venner, familie eller din læge kan også være nyttige.

Fysioterapi er en alsidig og effektiv behandlingsform, der kan hjælpe med en bred vifte af muskel- og skeletproblemer. Ved at stille spørgsmål og være aktivt involveret i din behandling kan du få mest muligt ud af dine fysioterapibesøg.

"Spar tid og besvær på transport og få privat fysioterapi i hjemmet eller på din arbejdsplads"

Kirsten Svoldgaard Riis